Son Gönderiler

ads header

Son Yayınlar

Havale ve EFT Nedir ? Nasıl Yapılır?


Bir banka hesabından aynı banka hesabına gönderilen para işlemine havale denilir. Fakat bir banka hesabından başka bir banka hesabına gönderilen para işlemine ise EFT denilir.

Havale ve EFT işlemindeki farklılıklardan biri ise havale işlemi sonrası paranız hesaba saniyeler içerisinde gelmekteyken EFT de ise bu işlem sadece bankaların mesai saatleri içerisinde gerçekleşmektedir.

Havale nasıl yapılır?
Aynı banka üzerinden yapılan havale işlemi oldukça kolaydır ve ücretsizdir. Havale işlemini ise nternet bankacılığı, ATM, cep bankacılığı ve şubeler üzerinden yapabilirsiniz. Gerekli olan bilgiler ise göndereceğiniz hesabın IBAN ve alıcının isim ve soy adını bilmeniz yeterlidir. Eğer hesap numarası ile gönderim işlemini yapmak istiyorsanız göndereceğiniz kişinin adı soyadı, banka adı, şube numarası ve hesap numarasını bilmeniz yeterli olacaktır.

EFT nasıl yapılır?
Eğer başka bir banka hesabına para gönderecekseniz EFT işlemi yapmak durumunda kalıyorsunuz. EFT işlemi sonrasında sizden EFT ücreti kesecektirler. EFT de de havale işleminde olduğu gibi para transfer edeceğiniz kişinin banka IBAN numarasını ve adı ve soy adını bilmeniz yeterli olacaktır. Ancak bir diğer yöntem ise para göndereceğiniz kişinin mensup olduğu bankanın adını, şube numarasını ve hesap numarasını bilmeniz yeterlidir. EFT işlemini internet bankacılığı, ATM, cep bankacılığı ve şubelerden gerçekleştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Küfür, hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.