Son Gönderiler

ads header

Son Yayınlar

Kolay Cheesecake Tarifleri

En Kolay Nefis Cheesecake Tarifleri
Pratik Cheesecake Tarifleri
Tadına doymak bilmediğimiz Cheesecake'i evinizde de kolaylıkla
uygulayabilirsiniz. Sizin için hazırladığımız pratik cheesecake tarifleri ile evinizde
harika cheesecakeler hazırlayacaksınız.

Limonlu Cheesecake Tarifi
Keki için:
50 gr erimiş tereyağı
1 paket yulaflı bisküvi

Kremasının tarifi:
200 gr labne peynir
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 limonun kabuk rendesi

Üstündeki limon sosu için:
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
2 çay kaşığı limon suyu
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı:

Öncelikle bisküvileri un kıvamına getirin. Sonradan ise eritilmiş tereyağı içine ekleyin ve
karıştırın. Hazırladığınız bu tabanı ise fırın tepsinize iyice yerleştirecek şekilde bastırın. Bu
şekilde buzdolabında 30 dakika boyunca dinlendirmeye bırakın. Daha sonra başka derin bir
kap bulun içine labne peyniri ve yoğurdu koyarak mikserle çırpmaya başlayın. Sonra içine toz
şekeri dökün ve iyice mikserle çırpmaya başlayın. Ardından ise yumurtaları ilave edin ve
sakince çırpın. Sonrasında limon kabuğu rendesini ve unu da ekleyin. Bu arada dolapta
beklettiğiniz bisküvi hamurunu dışarı çıkartın ve hazırlamış olduğunuz peynirli karışımı
üstüne iyice dökün. En son ise 180 derece önceden ısıttığınız fırında bu karışımı yarım saat
pişirin. Kekinizi piştikten sonra ise buzdolabında soğumaya alın. Şimdi geldi sosu hazırlamaya!
Sos olarak yukarıda belirttiğimiz malzemeleri bir kaba koyun. Sonra bu malzemeleri içi su
dolu olan bir kaba koyun ve karıştırıp iyice pişirin. Sosu soğumaya alın ve sonrasında servisini
yapacağınız cheesecake'inizin üstüne dökün. Hazırladığınız bu kolay cheesecake tarifi ile
misafirlerinize lezzetli ikramlarda bulunabilirsiniz.

Frambuazlı Cheesecake Tarifi
Keki için:
2 paket yulaflı bisküvi
150 gram tereyağı
2 yemek kaşığı süt

Kreması için:
1 yarım su bardağı şeker
150 ml süt
1 paket krema
200 gram labne peynir

Sosu:
1 su bardağı vişne suyu
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
250 gram frambuaz
Hazırlanışı:

İlk olarak iki paket yulaflı bisküviyi un kıvamına getirin ve içerisinde eritilmiş tereyağı ve sütü
ilave ederek hamur kıvamını elde etmeye çalışın. Hazırladığınız bu hamuru bir kalıba
bastırarak dökün. Sonrasında krem şanti ve sütü çırpın. Ardından labne peyniri ve şekeri de
ilave edin ve bir süre daha çırpın. Hazırladığınız bu kremayı hamurunuzun üzerine iyice dökün
ve yayın. Frambuazları da kremanızın üstüne ekleyin. Bir tencereye ise nişasta, vişne suyu ve
şekeri alın. Yüksek ateşte devamlı olarak karıştırın. Üzerinde daireler oluşmasını bekleyin.
Sonrasında sosunuzu ateşten alın ve soğutun. Sosunuzu meyvelerin üzerinde gezdirin.
Buzdolabında 2-3 saat bekletin ve sonra servis yapın.

Hiç yorum yok

Küfür, hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.